24 Mayıs 2012 Perşembe

ALACATI'DA BiR DEGiRMEN

Malum yazin gelmeye basladigi su gunlerde herkesi bir tatil heyacani almis da gidiyordur eminim. Acikcasi bizde de durumlar oyle. Eger  nerelere gitsek diye dusunuyorsaniz yazin haziran ayinda gidilebilecek en guzel yerlerden biri olan Alacati'yi oneririm size. Cok kalabalik olmadigi gibi cok keyifli oluyor her yer haziranda. Tas konaklar, lavanta kokusunun sardigi sokaklar, sakizli kurabiye kokulari, sakizli kahvesi bile sirf gitmek icin yeter de artar tabi piril piril denizini soylemeye gerek yok. Eger sizinde tatil planlariniza cesme alacati dahilse alacati'da keyifle kalabileceginiz, cok guzel odalari olan bir butik otel onermek istiyorum sizlere. Bu yer Degirmen Otel. Alacatiyla butunlesen ruzgar degirmenlerinden esinlenerek yapilmis farkli mimarisi olan bir otel. Biz cok menum kalmistik odalari hem guzel hem temizdi  ayrica bizimli ilgilenen kadin da cok sicak ve ilgiliydi, fiyat konusunda da cokta yardimci olmustu saolsun :)  Otel de kahvalti yapmadigimiz icin kahvaltisi nasildi bilemiyorum acikcasi, bir de yukarida merdivenle cikilan bir kisim var ve orada havuz bulunuyor. Umarim begenirsiniz...








 Odalar her degirmende bir tane olacak sekilde size ozel bu yonden ben cok begendim girisi bile cok guzel nazar boncuklari bile asmislar kapilara.




Oda cok ferah ve genis, oda yuvarlak yatak yuvarlak tavan kubbe seklinde pek begendim icini de :)



                                            Banyo camdan kapilarla ayrilmisti.








14 yorum:

  1. sevgili Sansli anne, Biz sansli izmirliler olarak, Pek severim cesmeyi, Cokta guzel bir oneri olmus, ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eh biz de sansli aydinlilar olarak cok severiz desem :) begenmene sevindim cnm :)

      Sil
  2. Evet ben de gitmeden çok araştırmıştım bu oteli, orada kalmadık ama, sonra temmuz ayında metrekareye düşen 8 insandan sonra alaçatıdan çok fena soğudum, ben yine küçükkuyuyu aliim en iyisi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet normalde cok kalabalik oluyor haklisin Reyhancim ama haziran ortalarina kadar daha guzel bir de oyle dene tavsiye ederim yine olmazsa sen yine kucukkuyuyu al en iyisi :))

      Sil
  3. Reyhan'i cok sevdigimden cevabi Ben vereyim iznin olursa, cesmeyi bizim gibi istanbulun kargasasina alismislar talan ediyor reyhancim, istanbulun dinamigini kucucuk yer nasil kaldirsin...

    YanıtlaSil
  4. ah esracım yapılır mı bu şimdi bize, ankaranın puslu havasında:(
    biz Ilıca'da kalıp gezmeye gitmiştik Alaçatı'ya ama bayıldım burayada..
    valla egenin her yerinin hastasıyım ben zaten:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya burcu bugun burasida yagmur yagdi yagicak gibiydi sonradan toparladi sorma :) walla ege gibisi yok sekerim biz de hastayiz ailecek :))

      Sil
  5. Tatliscim ben yaz planlarimi kis aylarinda yapiyorum ;) Aslinda surekli bir tatil planlari icindeyim hhihi :))) Normalde biz Bodrum'cuyuzdur ama bu yaz bi degisiklik yapip 2. tatili bayramla birlestirip Alacati'ya cevirdik rotamizi.. Aslinda alacatili sayiliriz.. Hem eltim orali (his sevmem bu lafi ama elti iste) hem yerlerimiz var alacatida ve hem de elticigimin magazasi var carsida ;) Normalde sezon disinda ziyaretcisiyizdir ama bu yazin gobegi de orada olacagiz :)) Bu oteli acikcasi bilmiyordum ama bizde Balambaka otel'de rez yaptik orasida cok sirin bir butik otel.. Gidip kaldiktan sonra memnuniyet derecemi blogda paylasirim bende ;) Tavsiyen icin tesekkurler, aklima yazdim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa ne guzel alacatiya gitmek icin bir suru nedeniniz var desene, supersiniz walla :) blogunda paylasirsan cok sevinirim otelle ilgili deneyimini canim:) bende bu oteli yazdim aklima:) bayramda belki bizde oralarda olabilirz belki karsilasiriz bakarsin tatlim :)

      Sil
  6. Bayıldım gerçekten,çok güzel :) Gezilecek yerler listeme ekledim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Esracım, biz de temmuzda gitmeyi planlıyoruz Alaçatı'ya. Daha önceki seferlerde Manastır'da kalmıştım ve çok beğenmiştim ama burası da harika görünüyor, kesin bakıcam.

    Ayrıca çok teşekkür ederim başsağlığı ve tebrik mesajın için, çok sağol. Artık tecrübeli anneler olarak bana yardımcı olursunuz :)
    Öpüyorum, kendine iyi bak

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. alacatı ve cesme vazgecılmazımıdr. kuzum olmadan once mutlaka her sene tatıl donuslerı son noktamız olurdu. kuzum bıraz buyusun yıne gıdecegız bu sene otel tatılı gezme tatılı yok bıze :)) son foto sahane...sevgıler

    YanıtlaSil
  9. Esracım alacatısız olmaz dimi, ne araya sıkıstırsak da gitsek. temmuzda feci oluyor:( haziranda vakit yok. neyse bakıcaz caresine.

    YanıtlaSil