1 Temmuz 2013 Pazartesi

CUNDA KACAMAGI

10 gunluk yaz tatilimizden donduk evet tatil donusleri biraz sancili oluyor insan bi muddet kendine gelemiyor ama neyseki onumuzde bi 10 gunluk bayram tatili daha varda onunla avunuyoruz:)) Bu tatilimiz uc ayakliydi, alacati, bodrum ve kusadasi. Ama buna bir de yolda giderken son anda yolumuzun ustu diye karar verilen (aslinda arada lafi geciyordu ama tam karar verememistik) Cunda adasi eklendi. Gunu birlik bir gezi oldu ama bize ziyadesiyle yetti.
 Bu kucuk sirin yere gittgimizde hafta ici oldugundan belkide oldukca sakindi sokaklar, rahat rahat dolastik,kaybolduk. Gitmek istedigimiz heryeri elimizle koymus gibi bulduk hepsi birbirine o kadar yakindiki super oldu:) Ilk once Cunda klasiklerinden tabi ki tarihi Tas Kahve'ye oturduk ve sakizli kahvelerimizi yudumladik keyifli manzarasi esliginde..







Kahve keyfinden sonra Cunda'nin carsisinda biraz dolastik.









Ardindan Tas Kahve'nin yan tarafinda siralanmis balikcilardan birine oturup kendimize balik ziyafeti cektik. Buranin papalinasi meshurmus biz yemedik ama sizin aklinizda olsun:)




 Yemekten sonra gezmek icin sabirsizlandigim Cunda'nin ara sokaklarinda koybolmak icin attik kendimizi yollara. O kadar guzel ki sokaklar nereyi ceksem bilemedim kapisi ayri guzel penceresi ayri guzel dukkanlari ayri guzel..Nasil mi asagidaki fotolardan anliyacaksiniz:)




Burda iki dakka dinlenme molasi verdik gecen at arabalarina bakiyoruz:)


Iste sokak arasinda karsimiza cikan harika bir antikaci dukkani. 





Burasi Cunda'nin meshurlarindan gayet hos bir yer.Kahvalti yada yemek icin guzel bir secenek olabilir.


Ve iste benim Cunda'da en sevdigim sokak ve en sevdigim iki mekan. Burada Vino Sarap Evi ve Karadeniz Pastanecisi bulunuyor. Ikisi de nasil guzel bir gorseniz! 



Ilk once bu guzel mavi panjurlu Karadeniz Pastanesi'ne girdik ve hemen sakizli kurabiylerinden aldik. Gercekten cok lezzetliydi.








Hemen cikip Vino Sarap Evi'ne yoneliyoruz ama yanindaki  gumuscu'nun disardaki sirin sandalyeleri gozumuze takiliyor. 

Ve iste benim cok begendigim Vino Sarap Evi. Nasil bir sirinliktir bu kirmizi sandalyeleri, yesil panjurlariyla. Hemen oturup soluklaniyoruz. Evet sarap evi ama biz sarap degil buranin sakiz likorunu icmeyi tercih ediyoruz ne alaka derseniz sakiz likorunu Cunda'ya tanitan ilk yer olmasindan oturu:)





In vino veritas; ' gercek saraptadir.'


Keyifli dakikalarimizin ardindan onceden arastirdigim ve Cunda'daki en lezzetli zeytinyaglilari ve mezeleri yapan Emine Hnm'in Lal Girit Mutfagina dogru ilerliyoruz. Disarida boyle guzel masalarin oldugu cok hosta bir bahcesi var. Amma ve lakin Emine Hnm'la konustugumda bi onceki gece cok yogun oldugundan pekbirsey kalmadigini yeni yapmaya baslayacagini soyledi. Kendisi o kadar icten ki bana onceki geceden kalma seyleri yedirmek istemedigini hic icine sinmeyecegini soyledi. Bende bir daha ki sefer denemek uzere boynu bukuk ayrildim:) Eger balik yerine girit mutfagi denemek isterseniz aklinizda bulunsun. Bu arada buranin unlu mudavimleride varmis istanbul'dan gelen benden demesi:)



Yemek husranindan sonra ustune bi bardak soguk limonata iyi gider dedim ve harika bir Cunda manzarasina sahip Sevim Necdet Kent Kitapligina attik kendimizi :) Burasi eskiden bir kiliseymis su an ise muze ve cafe olarak hizmet veriyor. Ayrica bir de yel degirmeni var. Cunda'da mutlaka gorulmesi gereken yerlerden. Biz de burda oturup bu guzel manzara esliginde limonatalarimizi yudumladik ve ardindan kusadasina dogru yola ciktik. Sanirim Cunda'ya bundan daha guzel bir hoscakal olamazdi.
















13 yorum:

  1. Cunda'yı evimize getirdiniz resmen. Bu kadar tatlı bir yer olduğunu hiç bilmiyordum. Paylaşım için tesekkürler.. :)

    YanıtlaSil
  2. süper bir post olmuş, özlemişim Cunda'yı, paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Sayende Cundayı gezilecek yerler listeme ekledim. Eline sağlık güzel post olmuş. Gezmiş kadar oldum.

    YanıtlaSil
  4. Birkaç yıl önce gitmiştik Cunda'ya ve hayran kalmıştım çünkü dediğin gibi sokakları insanın aklını başından alıyor. Oğlunla fotoğraf çektirdiğiniz kapının önünde benimde bir fotoğrafım vardı. Başka bir zaman bir kaç gün geçirip orayı yaşamak için gitmek istiyorum ki bahsettiğin Girit restaurantı ve Karadeniz Pastanesi bu isteğimi artırıyor :))) İstanbul'da kocaman binaların arasında yaşayınca böyle sakin, şirin ve bol çiçekli yerler çok daha çekici geliyor insana...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor bayram tatili için yakın bir yerler arıyordum değerlendirilebilir gibi hemen bir araştırmaya gireyim :))))

    YanıtlaSil
  6. cumdayı cok severım nezıh ve sakındır tıpkı eskı alacatı gıbı...kuzun ve sen ne guzelsınız o pozunuza bayıldım masallah sıze...ask tadında haftalar canım sevgıler

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel fotoğraflar bunlar Esra, bayıldım. Bu sene henüz gidemesem de, her sene giderim Cunda'ya. Resimleri görünce ne çok özlediğim geldi aklıma...

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle benim de gormeyi istedigim yerlerden birisi harika deylar iceren fotolar paylasmissin canim cok opuyorum seni <333

    YanıtlaSil
  9. resımlere bayıldım esram mukemmel kesın senın goren guzel gozlerınden cıkmıstr,bızımde hep yol guzergahımızda kalıp soyle keyfıne vararak bır gezemedıgımız bır yer olmustu eger bır gunumu gecırırsem mutlu olacagım eskı cunda tas kahvesınde :)

    YanıtlaSil
  10. Yahu ben buna bayildim ! Ayvalikla aile yazligi olan bir koca ve ben Cunda'yi hala gormedim.. Ne rezil.. Nefis detaylar vermissin.. O girit mutfagini denemeliyim ! mutlaka.. acaba biz de gunluk mu ugrasak ? cidden cok istedim gitmek.. :) Bu arada Arda'cigimi da cok ozlemisim... Of gorussek biz arayi acmadan yahu ! gerci cok tatil giriyor benim hayatima bu yaz ama ilk firsatta sende musait olunca planlayalim .. opuyorum fistigim..

    YanıtlaSil
  11. Cunda ozlemim iyice artti bu harika posttan sonra, ben gitmeyeli daha da guzellesmis, canlanmis sanki. Ne kadar renkli kareler yakalamissin, dekorlar cok sicak, hepsinde oturmak keyif yapmak istedim. Ve de saydigin tatma yemeleri de yapmak istedim. Bir sakiz likoru olsa da icsek simdi : ) Bozcaada, Assos u da cok ozledim, seneye de o bolgeyi kapsayan Cundali bir tatil mi planlasak acaba : )

    YanıtlaSil
  12. merhaba, bu yaz cundaya kısa bir ziyaretim oldu. gerçekten bozulmamış, ender yerlerden biri çok hoş. denizi ,havası, samimiyeti misss:))

    YanıtlaSil
  13. Arkadasim Cunda`li ,insallah bizede görmek kismet olur,fotograflarda cok hoc,tesekkürler!

    YanıtlaSil