29 Ekim 2012 Pazartesi

YENIPAZARDA PIDE KEYFI

Aydin'da ailelerle keyifli bir bayram gecirmenin ardindan evimize donduk nihayet. Bu ziyaretimizde aydinda gezilecek cok yer olmadigindan uzun zamandir gitmedigimiz bir yere Yenipazara pide yemeye gidelim dedik. Yenipazarin pidesi meshurdur gelenler firsat olursa mutlaka bir ugrarlar oraya. Ustelik cok uzakta degil 25 dklik bir mesafede. Kucuk sirin bir belde. Yollarida ayri keyifli bir suru koyun icinden pamuk tarlalarinin kenarindan geciyorsunuz. 



Neyse gelelim muhtesem pidelerine. Oranin en mushur ve en lezzetli pidecesi Sumer Pideye oturduk ve zar zor yer bulduk. Zaten gidene kadarda bosalan her masa aninda doldu dusunun artik. Sokaklara masa atmislar koy esnafi falan gayet samimi bir ortam. Oncesinde siz istemeden sicak salata ve normal salata getiriyorlar. Sicak salata dedikleride guvecte kozlenmis sogan domates ve biber. 





Hemen ardindan otlu peynirli pidemiz geldi ben ki peynirli pide sevmem ama bu oyle lezzetliydiki yarisini afiyetle yedim burda yediklerimizle alakasi yok yani.

Otlu peynirli biter bitmez ardindan yuvarlak kiymali peynirlerimiz geldi uzerinde mis gibi tereyagiyla. Iste benim en sevdigim.Tabi bunun yanina limon yerine turunc ve karabiber geldi. Daha dogrusu oradaki amcam onumuze zorla dayadi desem yeridir. Birde firca yedik 'birakin kibarligi turuncunuzu sikin ekin biberinizi tadina varin canim' diye:))

Neyse yuvarlaklar afiyetle mideye gonderildikten sonra daha bitmedi ustune yumurtali pidemiz geldi ben yumurtali seyleri pek sevmem o yuzden cok yemedim soyle birazcik tadimlik yedim. Bu yuzden cok yorum yapamayacagim ama geri kalanini yiyen kocam cok begenmis benden demesi:)


Ve kapanisimiz tabikide geleneksel tatli niyetine tahinli pide. Buradada bir cok yerde yemisligim var ama bunun sekeri yumusakligi tam kivamindaydi baymadi, eh tabi yanindada cay iyi oldu.

Eger ola ki yolunuz Aydin taraflarina duserse ve caniniz gercekten lezzetli bir pide yemek isterse mutlaka ugrayin eminim pisman olmayacaksiniz ;)

13 yorum:

  1. Oh afiyet olsun. Dietteyken ne zormus blog takip etmek :)

    gorgeousofmyworld.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun. Çok güzel görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  3. Nasıl canım çekmesin şimdi onları! Buralarda bulabilecek miyim acaba :((

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olmuştur umarım :) Bak hiç bilmiyordum orayı, bir daha kesin gideceğim yakınlarından geçersem.

    YanıtlaSil
  5. of esra bılınmez mı oraların pıdelerını annem benı ınadına sokardı oralar hatrlayınca yaglı yaglı mis :)gecmıs bayramını burdanda kutlamak ıstedım

    YanıtlaSil
  6. Şuanda aç bir insana bu yapılır mı gidip hemen bişeyler yemeliyim :))

    YanıtlaSil
  7. pideler gerçekten şahane görünüyor:)afiyet olsun
    ayrıca ziyaretin için teşekkür ederim:)

    sevgiler
    wonderlust

    YanıtlaSil
  8. oy oy :) kokusu buraya kakar geldi resmen, bi de açım şuan ki sormayın.
    sumer pide yazmışsınız ya ilk bakışta ingilizce sandım samır yaz pidesi diye okudum :D
    alla alla diyorum böyle anadolu ilçelerinde ne işi var ingilizce tabelanın.
    sonra gördüm sümermiş adı :)
    yolumuz düşerse mutlaka uğrarız, pamuk tarlası hiç görmedim bi de onlara bakarız :)

    YanıtlaSil
  9. Bu pide serisinden olusan bir ogle yemegi icin olebilirim simdi!
    Yazin, tatile gidilirken yol ustunde Aydin'a ugrayabilmek ihtimali bile heyecanlandirdi beni. Sicak falan dinlemem, yerim hepsini;))

    YanıtlaSil
  10. Aç aç okunmaması gereken bir post zira arabaya atlayıp kendinizi Aydın'da bulabilirsiniz olmalı bu postun başlığı bence :)))
    çok lezzetli görünüyorlar, afiyet olsunnn

    YanıtlaSil
  11. afıyet olsun sahane bır gun olmus bellı...ımmmm ınna suan olsa hupplerdım

    YanıtlaSil
  12. Off diyorum ! Boyle lokal tadlari cok severim zaten.. Nefis olmus, afiyet olsun tatlim.. Bu arada Bursa'da o yuvarlak ici kıymali ya da kusbasili pideye cantik derler ve bayila bayila yeriz :))) Yolun duserse yemelisin.. ki kisin birlikte bir Uludag seferi yapar belki hep beraber yeriz.. ;)

    YanıtlaSil
  13. Böyle yerel tatlar keşfetmeye bayılıyorum, sayende yeni bir yer daha öğrenmiş oldum tatlım hemen notumu alıyorum :) pide ve üstüne tahinli tatlı harika gözüküyor orada olsam diyet falan dinlemez komalık olana kadar yerdim herhalde :P

    YanıtlaSil