30 Temmuz 2012 Pazartesi

VENEDIK ( VENICE )

Floransa-Venedik arasi  arabayla uc saat civari suren bir yolculuk sonrasi gece yarisinda son duragimiz romantik ve masalsi sehir Venedik'e vardik. Merkeze arabayla giris yasak,arabalari merkezin disindaki otoparka birakiyorsunuz daha sonra istediginiz yere ya yuruyerek yada vaporetto veya deniz taksileri kullanarak kanallar araciligiyla ulasimi sagliyorsunuz. Venedigin sokaklarinda otelimize dogru elimizde haritayla bile yururken yol bulmak icin zorlandik gercekten daracik ve labirent gibiymis Venedik sokaklari.Ayrica yururken ogrendik ki merkez San Marco meydanin giristen baya bir mesafesi varmis iyiki valizleri almamisiz:)




Yunan haçı tarzında inşa edilen San Marco Bazilikası. Zengin süslemeleri bazilikaya 'altın kilise' ünvanını kazandırmış.

Bazilikanin yaninda yer alan guc ve ihtisamin sembolu Duka Sarayi

Meydandaki meshur Can Kulesi 

Bazilikanin icindeki suslemeler altin kapli fon uzerine yapilmis mozaiklerden olusmaktaymis.Gercekten ihtisamli bir kilise mutlaka gezilmesi gereken.

Bazilikanin icinde sortla ve kolsuzkiyafetlerle gezilemiyor o yuzden giriste eger kiyafetiniz uygun degilse 1euro vererek uzerinize sicakta bunlari giyip bu komik goruntuyle geziyorsunuz:)





Istanbul'dan getirildigi soylenen bronzdan yapilmis heybetli meshur mahserin dort atlisi.



Bazilikanin tepesinden San Marco meydani manzarasi ve biz

Venedikte murano adasindaki cam isciliginin cok guzel orneklerini gorebilirsiniz ya da kisa bir mesafede olan bu adaya vaktiniz varsa ugrayabilirsiniz lakin biz vakitsizlikten ugrayamadik.


Hediyelik kuklalar ve maskeler

Burasi bizim kaldigimiz Hotel Colombina.Cok kalip tadini cikaramadik ama kanalin kenarinda olmasi gercekten keyif vericiydi.



Otelimizin onunde gondolda poz vermezsek olmaz dimi ama

Ve buyuk kanal uzerinde gondol sefasina baslayabiliriz artik. Meydandan 120 euro gibi bir fiyatla alti kisi 45 dakikalik turla buyuk kanalda  rahatlikla bu keyfi yasayabilirsiniz.Venedik kesinlikle gondolla gezilmesi gereken buyuleyici romantik masalsi sasirtici bir yer...Biz buraya bayildik ve buyulendik dogrusu..Cektigim her yer bende sanki bir tabloyu cekiyormusum gibi hayranlik uyandirdi.Iste bu gondol sefamizin buyuleyici fotograflari, 




Kendisi bizim gondolcumuz olur :) Isin ilginci daracik kanallarda o kadar ustalikla kullaniyorlarki gondollari hayran kalmamak mumkun degil.













Venedigin meshur buyuk kanal uzerindeki en unlu ve eskisi Rialto Koprusu gercekten cok estetik bir gorunume sahipti.









Gondol sefamiz sonrasi deniz taksilere binerek araclari otoparktan almaya ve teslime gittik. Tabi ben hala fotograf cekmekle mesgulum.











Uzun lafin ve bol fotografin sonrasi kisaca diyorum ki, Venedik buyuleyici masalsi bir guzellik... mutlaka gidin ve bu guzelligi yasayin.







6 yorum:

  1. valla merak ettiğim kadar varmış..çok güzel anlatmışsın esracım, fotoğraflarsa ayrı bi güzel..

    YanıtlaSil
  2. Galiba tum ambiyans ve gorselligi dusunulurse, dunyanin en romantik sehri burasi.. Gecesi ayri gunduzu ayri guzellikte.. Insan yasamlarina cok imreniyor.. Gerci Venedik'li cok yakin bir arkadasim var.. Ve Venedik'lilerin artik merkezde degil kara tarafinda yasamayi tercih ettiklerini soylemisti.. ;) Tum gorsellerini cok sevdim, hatta bayildigim kareler var gondoldan resimledigin.. Ellerine saglik.. Biz dogum oncesi son basbasa kacamagimizi yapmistik Venedik'te.. Gercekten hayatimin en romantik tatillerinden biriydi.. Umarim herkes gidip gorme sansi bulur :)

    YanıtlaSil
  3. her zaman aayyy asık cıftler ne de guzel duruyor dıye gıtmıstım oralara uc kere gıdıp sevgılısız gıden sanssız kesımden bırı ıdım :) ama sızı boyle gondolda gormek :)ay sırf onları gıymemek ıcın salımı etek yapmıstım hem vatıkanda hem burda hayat ve respect etmek cok zor :P gorsellerın hepsı cok guzeller ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  4. askınıza kocaman masallahhhhhhhhh ambıyans gorseller harıkaaa... :))

    YanıtlaSil
  5. BAYILDIM BAYILDIMM NE KADAR GUZELL OHH VALLLA BENDE GTMEKISTIYORUMMMM
    BIDE MAKIN ALICAM NE KULLANIYORSUNUZ SANKIM GORDUM SIZDE ONERRIMISINIZ BANADA MUTLAKA BEKLERIM SEVGILER :dd

    YanıtlaSil
  6. çok güzel anlatmışsın. kalemine sağlık.Venedik gerçekten büyüleyici bir şehir. burda da benim anlatımım:
    http://www.mornings-evenings.com/venice-beautiful-and-sad/

    YanıtlaSil