3 Temmuz 2012 Salı

ROMA

5 gunluk Roma-Siena-Floransa-Venedik turumuzu bitirip evimize donduk nihayet. Eh simdi pek tabi bol fotografli gezilerimizden postlar sizi bekliyor, sizde kucuk bir italya turu yapmaya hazirsaniz haydi gezimizin ilk etabi Roma'dan baslayalim ozaman:)

Burasi odamizin penceresinden Roma sokaklari.Biz via veneto caddesinde Veneto Palace otelde kaldik. Odalari guzel ve temizdi, konumu iyiydi ispanyol merdivenlerine 10 dk. yurume mesefesindeydi.

Meshur Ispanyol merdivenleri


       Merdivenlerin basladigi meydandanki kucuk havuz,  Bernini tarafindan yapilmis  Fontana della barcaccia.


Ispanyol merdivenlerini bitirip unlu markalarin oldugu alisveris caddesi via dei condotti uzerinden ara sokaklarida gezerek Piazza S. Lorenza in Lucina'ya inip Vitti adli restoran cafe'de oglen yemegimizi ve italyada'ki ilk pizzamizi yemis olduk. Pizzasi bence guzeldi oglen yemegi icin tavsiye edebilirim.



Oglen yemeklerimizi yedikten ve biraz dinlendikten sonra Piazza Colonna uzerinden Fontana Di Trevi nam-i diger Ask Cesmesine vardik. Ara sokaklardan birden karsimiza boyle gorkemli bir cesme cikinca gercekten buyulendik, bayildik dogrusu.


 Roma mitolojisindeki adi Neptun olan Poseidon tum heybetiyle karsimizda

Eh tabi  Roma'ya tekrar gelmek icin biz kizlar paralarimizida itinayla havuza attik.


Daha sonra Piazza della rotonda'ya dogru yuruyerek tum tanrilarin tapinagi sayilan ve mutlaka gorulmesi gereken yerlerden olan  etkileyici Pantheon'a ulastik.



Pantheon sonrasi Roma'nin buyuk ve gorkemli meydanlarindan olan Piazza Navona'ya gelmis bulunmaktayiz burasi sira sira cafelerin oldugu oldukca hareketli bir meydan ben sevdim dogrusu.



Bu cesmede Navona meydanindaki Berninin ogrencileri tarafindan yapilmis dunyanin 4 farkli yerindeki 4 nehri temsil eden  unlu ve heybetli Fontana Dei Quattro Fiumi yani 4 Nehir Cesmesi.


Bu da Navona meydaninindaki diger guzel bir cesme, Neptun Cesmesi.


Navona meydanindaki cafelerden birinde dinlendikten sonra  nehir kiyisina yuruyerek yuruyerek Castel Sant Angelo'ya kadar geldik.Oldukca etkileyiciydi hatta gece isiklandirilmis hali dahada guzeldi. Ayrica kopru uzerinden hava tam kararirken Vatikani gorupte etkilenmemek mumkun degil manzaraya bakar misiniz?


Burasi da benim cok begendigim meleklerle suslenmis Ponte Sant Angelo korusu'nun gece isiklandirilmis hali eminim gunduzde baska guzeldir gormekte fayda var.





Vee Castel Sant Angelo'dan devam edince via della conciliazione uzerinden Vatikanin gece isiklandirilmis hali nasil ama cok guzel cok etkileyici bir manzara degil mi? Vatikan'in gunduzu ayri gecesi ayri guzel o yuzden gecede gormek sart diyorum:)


Eh bu kadar gezme sonrasi taksiyle otele donup aksam yemegi icin disari ciktik. Saat biraz gec oldugu icin yemek icin de gec kalmistik. O yuzden Ispanyol Merdivenlerine yakin ara sokaklardan birinde acik buldugumuz bir yerde yedik. Iste bunlarda masamizdaki baslangiclar ana yemekleri cekemedim cunku cok aciktigim icin gelir gelmez tabaga daldim :) Yemek konusunda cok ozellikli birsey yedigimizi soyleyemiyecegim ama karnimiz doydu mu doydu. 




9 yorum:

  1. ne iyi yapmışsınız ..arada böyle fırsat yaratmayınca bişey yapılmıyo valla..üçünüzün para attığı resime ayrıca bi bayıldım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. wallahi iyi oldu cnm guzel gezdik :) yeni firsatlar yaratmak icin sabirsizlaniyorum :)

      Sil
  2. Hosgeldiniz tatlim ! Ahh Roma ! Dunya'nin en yasanilasi sehri benim icin.. Senin gozunden de sehri yeniden gormek cok iyi geldi sabah sabah :)) Simdi saniyorum bu ilk Roma seyahatinizdi.. O yuzden insan tarihine olan merakindan ve gezme derdinden hep ayni duruma dusup ozellikli yemekler yiyemiyor ama bir sonraki seyahatinizde ki bence bas basa mutlaka yapin hatta ailece ;) yapabilirsiniz.. O zaman asil Roma lezzetlerinin keyfini cikartabilirsin.. Biz Alpcan'i goturduk gecen Kasim ayinda ve cidden onunla en sevdigimiz sehirde olmak harika geldi bize.. Ask cesmesi onundeki romantik pozunuz cok guzel, ve 3 fistik suya para firlatisinizda oyle ;) Parayi attiginiza gore yeniden gideceksiniz zaten :) opuyorum cnm ve 2. gun postunu bekliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosbulduk tatlim evet ilk syeahatimizdi muhtesem tarihine hayran kaldik oralarin keyifli oldu :) simdilik bizimkiyle gitmek mumkun degil oralara az daha buyusun daha iyi zaten dedigin gibi paramizida attik :)) ana yerleri bitirelim sonra sizden kopya cekicez seyahat icin ;) opuyorum cok..

      Sil
  3. Roma lıstemde 2. sırada yer alıyor , malum kuzudan sonra yurt dısına ara verdık bız:)) bıraz buyusun sırada roma da var , artık bırakamıyoruzda anlasın ve kendı kalmk ıstesın ananeyle veya daha kontrollu gezebılelım onunla oyle gıdelım:)) harıka gezı olmus super,,, ask cesmesı onunde kı sensın degıl mı bayıldım sana tam bır fıstıksınnnn masallah sıze..dıger postlarını beklıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet o resimdeki benim saol cnm :) o zaman darisi basiniza en kisa zamanda gidin diyim :) bu arada merak ettim listende 1.sirada neresi var acaba?

      Sil
  4. valla aynı zamanlarda oralarda olup karsılasamamak bılemedım ben onu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa tuh desene canim:) bir dahaki sefere diyelim hatta buralarda karsilasalim bi dahakine:)

      Sil
  5. selamlar..ben bloğumda italya gezisini (Roma,venedik,floransa vs..)bir sayfada anlattım :))..Burada böyle ayrıntılı görünce yeniden hatırladım.Çok güzeldi gerçekten. Aslında her bölgeyi ayrı ayrı anlatmak lazım . Taze blogger dyanışması için bana da beklerim www.cosmodemo.blogspot.com

    YanıtlaSil