12 Mart 2012 Pazartesi

HAFIF BASTON PUSET ALMAYI DUSUNUYORSANIZ


Bizim oglan 16 aylik olduktan sonra kilosuda eh masallah olunca bebek arabasinin agirligina bir de onun kilosu eklenince tek basima disari ciktigim zamanlarda ikisiyle bas etmek beni hem yormaya hem zorlamaya baslamisti. Etrafta gordugum kadariyla da cocugu  1 yas ustu olan cogu annede  hafif baston pusetlerden vardi. Bir de genelde herkeste Maclaren pusetler vardi ki dedim nedir bunun hikmeti  basladim arayip taramaya. Hafif baston puset piyasasinda yaptigim detayli arastimalarim sonucu  Maclarenin Volo modelini buldum. Baston pusetlerde de malum secenek cok fiyat araligi genismis. Ama ben en hafifini aradigim icin aradigimi bulmustum. Sadece 4 kg'di. Ustelik kapattiginizda sirtinizada asabiliyorsunuz ki sahane! Hemen magazaya gidildi bir acma kapama denemesi yapildi  oglusla birlikte. Tek elimle halledebildim iste bu superdi! Ozellikle yalnizken tek elle kapanmasi acilmasi benim icin buyuk bir avantajdi. Cunku bir yandan cocugumu tutayim arabayimi acayim birinden yardim mi isteyim derdine son oldu benim  icin. Tabi kacar mi bu firsat kacmaz hemen alindi. Ve iyi ki almisiz cook memnunum. Alali yedi ay oldu ve her  yerde her sekilde rahatlikla kullanabiliyorum. Uzerine bir suru posette asabiliyorum kendisi hafif ama tasidigi agirlik baya fazla ve hic bir problem yok suana kadar, surusude cok rahat kayiyor adeta, heryerden de kolaylikla gecebiliyorsunuz. Kapandiginda da  hiic yer kaplamiyor nerdeyse. Derseniz ki hic mi olumsuz bir yani yok  bazilari icin olumsuz olabilecek seyler benim icin sorun olmadi acikcasi. Ornegin pusetin yatis pozisyonu yok tek pozisyonda eger disari ciktiginizda cocugum uyursa boynu bukuk yatiramam ben diyorsaniz bu sizin icin dezavantaj olabilir tabi. Lakin benim oglum disarda yatis pozisyonuda olsa max. 45 dakika uyudugu icin ya da uyumadigi icin ve ben oglumla ogle uykusunu yaptirdiktan sonra disari ciktigim icin yani haftada 1 kez falan disarida bu sekilde -eger uyursa o da-uyumasinin benim  icin bir sakincasi yoktu. Ki onun icin de bir sakincasi yok kendisi hersekilde uyuyabilen bir cocuk:) Ama yok ben kiyamam cocuguma illa yatis pozisyonu olsun diyorsaniz baska seceneklerde var tabi.Bir de eger arabaya bir suru alisveris poseti astiysaniz ve cocugunuz arabada oturmuyorsa o zaman elinizi biraktiginiz an puset hafiflikten hoop arkaya devriliyor:) Ama benim icin bu da no problem oldu:) Posetlerden bazilarini pusetin altindaki fileye tikarsaniz ya da agirlik yapacak canta falan koyarsaniz bu da ortadan kalkiyor. Bazilari icin bu iki dezavantaj olabilecek unsur disinda hafif mi hafif pusetinizle mutlu mesut rahat rahat cocugunuzla her yere bir basiniza gidebilirsiniz. Eger hafif baston puset ariyorsaniz bir goz atmanizi tavsiye ederim:)

5 yorum:

  1. memnun kalmana sevindim bebek arabası çok önemli çünküü...
    bizde oğlum rahat oturmaya başladığında kocaman arabamızı verdik, baston puset aldık, küçük bir araştırmadan sonra chicconun baston pusetini aldık kii, hala kullanıyorum oğlum 2.5 yaşında, özellikle alışveriş merkezlerinde, uyumak istediği zaman kurtarıcı...

    ne güzel anlatmışsın, almak isteyenlere çok aydınlatıcı bilgiler eline sağlık...

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet cok memnunum bu arada yazimi begenmene sevindim cok saol :)

      Sil
  2. Merhaba..Cuma günü 12 gün için Fas'a gidiyorum. Bebeğim 15 aylık ve 13 kg. Biraz da iri. Yanıma baston puset mi, normal yatar pozisyonlu puset mi alayım bilemedim. Ayrıca sling bu ebatta bebeklere olur mu yoksa şu sırta takılan oturaklardan mı alsam...
    Havaalanlarında şehir turlarında hangileriyle rahat ederim? Havaalanında kabine kadar pusetle gelebiliyor muyuz yoksa bagaja vermek zorunlu mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba:) bebegin kucuk oldugu icin muhtemelen gunduzleri hala uyuyodur bu yuzden baston puset evet hafif ve rahat oluyor ama yatar pozisyonlu bir puset almani tavsiye ederim uyurken daha rahat olur daha uzun sureli uyur. Ben sling kullanmadim gezerken kullanisli olabilir ama siz yorulabilirsiniz sanki:) Ayrica havaalanlarinda ucaga kadar isterseniz bebek arabasiyla gidebiliyorsunuz ucagin girisinde alip paketliyorlar ama havayollarina gore degisiyormu bilemem,ben genelde bagajla teslim ettim hep. Umarim ailece keyifli bir tatil olur sizin icin,sevgiler:)

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil