29 Mart 2012 Perşembe

ABANTTA HAFTASONU


Yapraklarin saridan yesile donmeye basladigi su guzel bahar gunlerinde size yesilin her turlu tonunu sunmaya hazir  haftasonu kacmak isteyebileceginiz bir yer onermek istiyorum, Abant. Biz gecen sonbaharda ekim ayinda gitmistik ve bir gunumuz gunluk guneslik ertesi gunumuz az biraz yagmurlu gecmisti ama iki halide ayri guzeldi iyi oldu. Istanbula cok uzak degil  2 saatlik bir mesafede ustelik yollar cok rahat. Yol üzerinde Bolu Dagina cikarken manzarasi cok guzel yerler var  buralarda lezzetli koy kahvaltısı yapabilir yada donuste balık restorantlarında lezzetli taze balık çeşitleri yiyebilirsiniz. Abant cok sakin sessiz dinlendirici guzelligi olan bir yer . Cok fazla otel yok zaten, olanlarda yesilliklerin icinde sakli. Biz Buyuk Abant Otelinde kaldik odalari ferah ve temizdi genel anlamda otelde temiz ve yesilliklerin icinde cok guzel. Yemekleride fena degildi, oteli genel olarak begendim diyebilirim. Biz Arda'yi birakip gittik ama cocukla da gitmeye uygun bir yer. Zaten bol oksijen eminim cocuklara bile iyi gelecektir hem istahlari acilacak hem de erkenden uykuya dalacaklardir oksijen carpmasindan,  lakin hava bizi carpti erkenden sizdik kaldik:)

Bolu Dagindan gorunum
yesillikler icindeki otele  giris
otelden gol kenarina inerken

Eh hava temiz olunca insanin karnida acikiyor peki bu durumda ne yapilacak tabiki mangal yakilacak:) Etraftaki agaclar arasindaki kir lokantalarinda kolaylikla mangal kiralayip dilerseniz kendiniz mangal yapabilirsiniz yada orda yaptirip yiyebilirsiniz. Biz kalabalik bir grup gittigimiz icin kendimiz yapmayi tercih etmistik ve mis gibi et kokulari arasinda yedik ictik eglendik. Eger mangaldan, kokusundan hoslanmam dersenizde etraftaki otellerin restoranlarini cafelerini deneyebilirsiniz.







 
                   
otelin gol kenarindaki cafesi
Yemek faslini atlattiktan sonra sira yediklerimizi biraz eritmeye geldi. O zaman nilufer cicekleriyle bezeli göl etrafında gezebilir , temiz oksijeni ile doğanın ve manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Yada yok ben yurumem diyorsaniz at arabalariyla, ata binerekte gezebilirsiniz.






Eger sizde şehrin yorgunluğundan ve gürültüsünden bunaldiysaniz ve degisiklik ariyorsaniz, Abant'a gelip haftasonu kacamagi yapabilirsiniz. Sessizliği bozan kuş seslerinin arasında, gölün vereceği huzur sizde unutamayacağınız birkac gun yasatabilir ne dersiniz?



gol cafe ertesi gun yagmurlu oldugu icin bos :)
yagmurda gol manzarasi
donus yolunda leziz izgara ekmek arasi kofte-sucuk yedigimiz Cemil Piknik yeri

10 yorum:

  1. Ne güzel bende gitmek istiyorum ilerde inşallah:)

    YanıtlaSil
  2. Memleketime gittim bende sayende.:)

    YanıtlaSil
  3. en guzel mevsim, ne kadar dinlendirici olmustur =)

    banada beklerim :)

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet dinlendirici oldu baya:) blogunu ziyarete gelicem:)

      Sil
  4. bizde çok seviyoruz bolu'yu her mevsimi ayrı bir güzel fırsat bulup sık sık gitmek lazım..bir de yedigölleri merak ediyorum..oksijense adamı sersem ediyo valla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz de gecen gun arkadasimla yedigolleri konusmustuk merak ediyoruz diye:) ben kucukken gitmistim ama hatirlamiyorum tabi bi daha bi gormke lazim:)

      Sil
  5. Fotograflar harika ellerine saglik.. Cok zaman oldu gitmeyeli ama resmen canim cekti gorunce :)

    YanıtlaSil